في اعتبارات لازم تكون في ذهنك وانت بتشتري اي مكمل بروتيني واهمها معيار الجوده للمكمل
واللي بيختلف من منتج لاخر
بيبقي في مصطلحات ومفاهيم مكتوبه علي العلبه هنحاول نفهمها مع بعض وبيها بنحكم
علي جودة المكمل البروتيني
اول حاجه تهمنا
1- الثمن:
ثمن البروتين له عامل كبير في اختيارك والحكم ايضا علي جودته بس السعر بيدخل فيه
اعتبارات اهمها
ا-نوعية البروتين وجودته(Quality)
2-تكلفة السرفنج الواحد
نتكلم بقي عن Quality
وبيكون علي اساس الاتي:
1-كمية البروتين في السرفنج :
هنعمل حسبه بسيطه (Grams Protein Per Serving x 100) / Serving Size In Grams)
مثال:
بروتين الاوبتيمم
( G22 rams Protein Per Serving X 100) / 29.4 Grams Serving Size = 74.8%)
يعني حوالي 75%من السرفنج بروتين
و طبعا كل ما زادت نسبة البروتين في السرفنج كلما ارتفعت جودة المنتج
2-الاحماض الامينيه:
BCAAالاحماض الامينيه المتشبعه:
ودي بتتميز بمحتواها النيتروجيني العالي ولها دور مهم في زيادة افراز الانسولين وبالتالي زيادة
الضخامه العضليه
isoleucine
leucine
lysine
methionine
phenylalanine
tryptophan
valine
threonine
EAAالاحماض الامينيه الاساسيه:
Tryptophan, Lysine, Methionine, Phenylalanine, Threonine, Valine, Isoleucine and Leucine
نحسبهم بالمعادله الاتيه:
Total BCAA / Total EAA = %x
والنسبه الكويسه بتبقي من 50- 55%
ودي قائمه ل بعض الاحماض الامينيه وفوائدها:
Alanine حمض اميني غير اساسي)
يرفع من كفاءة الجهاز المناعي
Arginine(حمض اميني غير اساسي)
Aspartic Acid (حمض اميني غير اساسي)
بيساعد الجسم في التخلص من غاز الامونيا السام
Cystine(حمض اميني غير اساسي)
مضاد للاكسده
تاليف البروتين
Glycine(حمض اميني غير اساسي)
بنسميه مصنع الهرمونات
Proline(حمض اميني غير اساسي)
بيقوي الاربطه والمفاصل
Tyrosine (حمض اميني غير اساسي)
بيحسن من وظائف الغدد الدرقيه والكظريه
ودول ال يهمونا من الاحماض الامينيه الغير اساسيه
3-WPI:WPC Ratio
Whey Protein Concentrate)WPC)الواي المركز
Whey Protein Isolate )WPI)الواي المعزول
Hydrolyzed Whey Peptide )HWP) تحلله المائي
الواي المعزول الاسرع في الهضم والامتصاص من الواي المركز
فكلما كانت نسبة الواي المعزول الي الواي المركز كبيره كلما زادن كفاءة المكمل البروتيني
وفي حاجه برده لازم نعرفها ان كلما كان حجم الجزيئات اصغر كلما زادت سهوله امتصاصها
4-Filler Percentage(المحسنات)
ودي ممكن تببقي كربوهيدرات او فات او محسنات الطعم
5-الطعم او النكهة
كلما كان النكهة او الطعم اقرب الي النكهات الطبيعيه او المالوفه كلما ارتفعت جودة المنتج
6-الهضم
لان في انواع بتعمل مشاكل في المعده زي (انتفاخات وغازات)
7-سهولة تناوله
من ناحية سهولة خلطه بالسوائل
8-واخيرا نتائجه
وفي النهايه يجب ان تضع كل هذه الاعتبارات او القواعد عند الحكم علي اي مكمل بروتيني
واتمني الافاده للجميع
واللي بيختلف من منتج لاخر
بيبقي في مصطلحات ومفاهيم مكتوبه علي العلبه هنحاول نفهمها مع بعض وبيها بنحكم
علي جودة المكمل البروتيني
اول حاجه تهمنا
1- الثمن:
ثمن البروتين له عامل كبير في اختيارك والحكم ايضا علي جودته بس السعر بيدخل فيه
اعتبارات اهمها
ا-نوعية البروتين وجودته(Quality)
2-تكلفة السرفنج الواحد
نتكلم بقي عن Quality
وبيكون علي اساس الاتي:
1-كمية البروتين في السرفنج :
هنعمل حسبه بسيطه (Grams Protein Per Serving x 100) / Serving Size In Grams)
مثال:
بروتين الاوبتيمم
( G22 rams Protein Per Serving X 100) / 29.4 Grams Serving Size = 74.8%)
يعني حوالي 75%من السرفنج بروتين
و طبعا كل ما زادت نسبة البروتين في السرفنج كلما ارتفعت جودة المنتج
2-الاحماض الامينيه:
BCAAالاحماض الامينيه المتشبعه:
ودي بتتميز بمحتواها النيتروجيني العالي ولها دور مهم في زيادة افراز الانسولين وبالتالي زيادة
الضخامه العضليه
isoleucine
leucine
lysine
methionine
phenylalanine
tryptophan
valine
threonine
EAAالاحماض الامينيه الاساسيه:
Tryptophan, Lysine, Methionine, Phenylalanine, Threonine, Valine, Isoleucine and Leucine
نحسبهم بالمعادله الاتيه:
Total BCAA / Total EAA = %x
والنسبه الكويسه بتبقي من 50- 55%
ودي قائمه ل بعض الاحماض الامينيه وفوائدها:
Alanine حمض اميني غير اساسي)
يرفع من كفاءة الجهاز المناعي
Arginine(حمض اميني غير اساسي)
Aspartic Acid (حمض اميني غير اساسي)
بيساعد الجسم في التخلص من غاز الامونيا السام
Cystine(حمض اميني غير اساسي)
مضاد للاكسده
تاليف البروتين
Glycine(حمض اميني غير اساسي)
بنسميه مصنع الهرمونات
Proline(حمض اميني غير اساسي)
بيقوي الاربطه والمفاصل
Tyrosine (حمض اميني غير اساسي)
بيحسن من وظائف الغدد الدرقيه والكظريه
ودول ال يهمونا من الاحماض الامينيه الغير اساسيه
3-WPI:WPC Ratio
Whey Protein Concentrate)WPC)الواي المركز
Whey Protein Isolate )WPI)الواي المعزول
Hydrolyzed Whey Peptide )HWP) تحلله المائي
الواي المعزول الاسرع في الهضم والامتصاص من الواي المركز
فكلما كانت نسبة الواي المعزول الي الواي المركز كبيره كلما زادن كفاءة المكمل البروتيني
وفي حاجه برده لازم نعرفها ان كلما كان حجم الجزيئات اصغر كلما زادت سهوله امتصاصها
4-Filler Percentage(المحسنات)
ودي ممكن تببقي كربوهيدرات او فات او محسنات الطعم
5-الطعم او النكهة
كلما كان النكهة او الطعم اقرب الي النكهات الطبيعيه او المالوفه كلما ارتفعت جودة المنتج
6-الهضم
لان في انواع بتعمل مشاكل في المعده زي (انتفاخات وغازات)
7-سهولة تناوله
من ناحية سهولة خلطه بالسوائل
8-واخيرا نتائجه
وفي النهايه يجب ان تضع كل هذه الاعتبارات او القواعد عند الحكم علي اي مكمل بروتيني
واتمني الافاده للجميع